‘Nee’ hebben we nog nooit gehoord

Wie denkt dat ze alleen in het zuiden van ons land een carnavalsfeestje kunnen vieren heeft het mis. Elk jaar kijken ook vele Drentse feestvierders rijkhalzend uit naar het carnavalsweekend. Emmer-Compascuum is zo’n plaats waar carnaval groeit en bloeit als nooit tevoren…. mede dankzij carnavalsvereniging De Kainbongels. We spraken met voorzitter Frank Berendsen over het succes van De Kainbongels en wat de samenwerking met Evenementenservice.nl voor hem betekent.

Een jaarlijkse uitdaging

Carnavalsvereniging De Kainbongels kan tevreden terugblikken op een succesvol carnavalsweekend eind februari. Het seizoen, dat traditiegetrouw op de elfde van de elfde maand begint, is ook dit keer weer vlekkeloos verlopen. “Ja, het is elk jaar weer heel druk, vooral vlak voor het carnavalsweekend, maar je weet waar je het allemaal voor doet,” legt Frank uit. Dat de hele organisatie van het evenement in dat ene weekend in één piekmoment samenvalt vindt hij prachtig. “Het is elk jaar weer een mooie uitdaging om alles vlekkeloos te laten verlopen.”

Evenementenservice.nl als steun

De voorzitter realiseert zich dat een succesvol carnavalsweekend organiseren vooral een kwestie van slim nadenken is. Vijf jaar geleden koos de carnavalsvereniging ervoor om het evenementenmateriaal volledig bij Evenementenservice.nl te huren. “Voorheen huurden we onze spullen bij diverse leveranciers,” vertelt de voorzitter. “We dachten daarmee extra voordeel te behalen omdat we voor al het materiaal steevast de goedkoopste aanbieder uitkozen. Maar in de praktijk kostte het ons enorm veel extra tijd om alle spullen op tijd op locatie te krijgen…. en die tijd hebben we niet. Bovendien bleken we achteraf helemaal niet zoveel goedkoper uit te zijn, omdat Evenementenservice.nl zeer gunstige tarieven hanteert.”

De carnavalsvereniging draait volledig op vrijwilligers. Die steken veel tijd in de voorbereiding van het carnavalsweekend, maar kunnen niet zomaar een hele week vrij nemen om alles te regelen. Daar moest een oplossing voor komen. “We zochten naar een manier om minder tijd kwijt te zijn bij de organisatie. Toen kwam Evenementenservic.nl in beeld en dat was voor ons echt een schot in de roos,” vertelt Frank. “Ze leveren alles wat we nodig hebben, zijn zeer flexibel en denken bij alles met ons mee. Wat mij vooral aanspreekt, zijn de korte lijntjes. Het maakt niet uit wanneer we bellen, ze staan altijd voor ons klaar. En als je belt krijg je geen telefoniste aan de lijn, maar gewoon direct de eventmanager die overal verstand van heeft. Wim heeft echt een oplossing voor alles en ‘nee’ hebben we dus nog nooit gehoord.”

Samen flink gegroeid

Het carnavalsfeest dat De Kainbongels organiseren, heeft de afgelopen jaren een spectaculaire groei doorgemaakt. Voorzitter Frank Berendsen vindt het mooi om te zien hoe ze die groei samen met Evenementenservice.nl hebben kunnen doormaken. “Zes jaar geleden kwamen er zo’n 500 bezoekers in de feesttent. Dit jaar zaten we op ruim 2.500 bezoekers. Die groei hebben we samen met Evenementenservice.nl doorgemaakt.” De voorzitter stelt hoge eisen aan de flexibiliteit van een leverancier. “Wij werken met vrijwilligers en proberen alles binnen de budgetten voor elkaar te krijgen. Daar hoort ook bij dat we veel dingen zelf willen doen. Bij Evenementenservice.nl is daar alle ruimte voor. En mocht het ons uiteindelijk niet lukken om de dingen zelf op te lossen, dan pakt Evenementenservice.nl het weer van ons over op basis van nacalculatie. Kijk, daar houd ik van.”

De materialen

Voor een carnavalsfeest is veel evenementenmateriaal nodig. “Het is natuurlijk niet alleen het carnavalsweekend dat we iets organiseren,” vertelt Frank. “Vanaf 11 november vinden talloze evenementen plaats, zoals het Prinsenbal, het Dansmariekes Concours, Compas goes hard in style en de verlichte optocht. Daarvoor hebben we veel materiaal nodig. Van aggregaten tot professionele signing, alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. We zijn blij dat we daarover met Evenementenservice.nl goede zaken doen!”

Naam: CV De Kainbongels
Plaats: Emmer-Compascuum
Professie: Carnavalsvereniging
Bezoekeraantallen: 15.000 buiten en 2.500 in de feesttent
Benodigd materiaal:

Bekijk onze digitale catalogus, boordevol informatie

Of vraag een gedrukte versie aan

Call Now Button