Heaven Open Air en Beachrockers: making memories

Met Heaven Open Air en het Beachrockers festival heeft Friesland twee prachtige festivals in huis. Dit jaar voegen de organisatoren daar een derde festival aan toe: Promisedland. Elk festival heeft een eigen publiek en een eigen identiteit, maar is toch ieder jaar weer vernieuwend en verrassend. Voor de levering van evenementenmateriaal kiest de organisator, Stichting NVJ, al jaren voor de diensten van Evenementenservice.nl. Sybrand Kooystra is producent bij stichting NVJ. We spraken met Kooystra over zijn samenwerking met Evenementenservice.nl en over de kunst van het vernieuwen.

Een logistiek kunststukje

Het zijn drukke tijden voor Kooystra, de maanden april, mei en juni. Toch kon hij in zijn overvolle agenda een half uur vrijmaken om met ons te praten over de festivals die hij in beheer heeft. Van de drie festivals ging Heaven Open Air afgelopen week als eerste van start en daar is heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan.  “We zijn op maandag al begonnen met de opbouw,” vertelt Kooystra, “en dat waren drie intensieve dagen.” Kooystra verwacht ieder jaar weer een topprestatie van zijn leverancier. “Bij de opbouw werken we met een flinke groep mensen,” legt hij uit. “Elke materiaallevering moet precies op de afgesproken tijd aankomen anders kan mijn team niet verder met de opbouw. Voor mij is elke gemaakte afspraak dus heilig.” Als voorbeeld noemt Kooystra de levering van een heftruck. “Als die een dag te laat wordt geleverd, loopt de hele logistieke keten in het honderd. Dan lopen alle werkzaamheden daarna vertraging op en dat kunnen we ons niet permitteren. Want we hebben wel een logistiek kunststukje uit te voeren.”

Met Evenementenservice.nl heeft Kooystra in de loop der jaren een goede band opgebouwd. “We spreken dezelfde taal en weten precies wat we aan elkaar hebben. Het organiseren van evenementen zit ons allebei in het bloed waardoor we volledig op elkaar kunnen bouwen. Afspraak is gewoon afspraak. Zo kan ik mij volledig richten op de organisatie en het zoeken van de aansluiting bij mijn bezoekers en mijn publiek.”

Vernieuwing

Dat Kooystra oog heeft voor zijn publiek blijkt wel uit zijn voortdurende drang naar vernieuwing. Elk jaar worden bezoekers opnieuw positief verrast door de organisatie. “Wij bieden bezoekers geen avondje met muziek, maar een avond vol belevenis,” legt hij uit. “We zoeken daarbij steeds weer aansluiting bij de wensen van de bezoekers. Making memories, dat is waar wij ons elk jaar weer op richten. Oftewel, kom langs en geniet.”

Verduurzaming

Ook over het verduurzamen van zijn evenementen denkt Kooystra na en daarin vindt hij Evenementenservice.nl aan zijn zijde. “We proberen ieder jaar efficiënter te draaien,” vertelt Kooystra. “Voorheen draaide Heaven Open Air bijvoorbeeld op zeven of acht aggregaten, dit jaar nog maar op drie. We willen in de nabije toekomst zelfs overstappen op stroomvoorziening met accu’s die opgeladen zijn met zonne-energie. Dat is nu nog niet realiseerbaar, maar over een paar jaar wel.”

Vernieuwen en verduurzamen is dan ook Kooystra op het lijf geschreven. En hij realiseert zich dat hij samen met Evenementenservice.nl nog talloze kansen heeft om de komende jaren verder te blijven vernieuwen en verduurzamen.

Agenda

Bekijk onze digitale catalogus, boordevol informatie

Of vraag een gedrukte versie aan

Call Now Button